Externe branding


Externe branding

Een onderscheidende identiteit moet zich uitdrukken in onderscheidende communicatie: naar de buitenwereld en je eigen medewerkers. De merkstrategie zorgt voor de inhoudelijke onderbouwing van deze creatieve fase. Als je weet wie je bent, weet je hoe je moet praten en hoe dat eruit moet zien.

Als klein bureau werken we met een uitgebreid netwerk van tekstschrijvers, fotografen, cms-leveranciers, filmers en andere creatieven. Zo kunnen we voor iedere opdracht de beste mensen inschakelen. Wil je zien waartoe dat leidt? Bekijk onze projecten.

Externe branding bestaat uit de volgende fases:

Creatief marketingplan

De resultaten van deze strategische fase worden samengevat in een beknopt en praktisch inzetbaar marketing- en campagneplan. In dit plan bepalen we de propositie, gewenste merkbeleving, communicatiestrategie, boodschap, doelgroepen en een eerste keuze van kanalen en middelen. Dit plan is de basis voor een consistente uitwerking en invulling van alle toekomstige marketingactiviteiten.

Concept

Het merk wordt dan vertaald in een creatief concept: een algemene richting voor hoe je organisatie zich visueel en communicatief gaat uitdrukken, inclusief ‘tone of voice’, beeld- en kleurgebruik, soms zelfs in een nieuwe huisstijl, pay off en boiler plate (‘verkooppraatje’). Het moet prikkelend, aantrekkelijk zijn, op een manier die laat zien waar je voor staat en wat je je klanten belooft. Deze stijl is het sjabloon voor je externe branding.

Realisatie

Welke middelen je daadwerkelijk gaat inzetten om je nieuwe positionering wereldkundig te maken, hangt af van allerlei factoren: doelgroepen, markt, succes van bestaande media, budget, enz. We helpen je graag met het kiezen van de meest effectieve kanalen. brandfabric kan je helpen met:

  • Internal branding campagne inclusief toolkit
  • Campagne-ontwikkeling
  • Propositie en pay off
  • Content marketing
  • Online branding en social media
  • Corporate identity
  • Logo’s en huisstijlen
  • Websites en nieuwsbrieven


Terug naar merkstrategie    Verder naar interne branding


Benieuwd naar wat brandfabric voor jouw organisatie kan doen?

Maak kennis met onze unieke werkwijze. Brainstormen doen we graag, ideeën uitwisselen ook. Aarzel niet en neem contact op. Bel 026 - 202 26 20 of:

Stuur een mail